M-am decis, dar cu ce să încep?
Primul pas este cumpărarea terenului. Acesta este un pas important pentru ca viitorul imobil să se poate utiliza optim. Următorul pas este alegerea tipului de casă, dimensiunile şi compartimentarea acestuia.
Societatea noastră în general lucrează după proiecte individuale aduse de clienţi.Din punct de vedere constructiv nu sunt restricţii.Tehnologia pe baza căruia sunt executate casele este o tehnologie stabilă(fixă).Acest mod de lucru am ales pentru a satisface cerinţele clienţilor.Comparativ cu tipurile de case standarde, prin modul de lucru ales de noi, clientul poate să-şi aleagă forma, dimensiunile şi copartimentarea pe care îşi doreşte în funcţie  de posibilităţile oferite de terenul cumpărat şi de legistlaţia în vigoare. Recomandarea noastră este să căutaţi un arhitect din zona în care doriţi să fie amplasat casa pentru obţinerea mai facilă a autorizaţiei de construcţie.Înainte de a lua legătura cu arhitectul, e bine să vă faceţi o schiţă a casei ţinând cont de anumite sfaturi generale utile, cum ar fi:
  • Casa să fie amplasat în aşa fel încât intrarea principală în casă să fie pe aceeaşi parte cu poarta, iar livingul, terasele să fie pe partea cu soare.(sud, sud-est, sud-vest)
  • În cazul unei suprafeţe mai mici (70-150 mp.) este bine să folosim o compartimentare dreptunghiulară, fără să deviem de la 90 de grade. În caz contrar se micşorează spaţiul util şi se îngreunează şi mobilarea spaţiului respectiv. La suprafeţe mai mari (200-400 mp.) deja se poate permite şi acest lucru.
  • Casele cele mai economice sunt cele cu două nivele, simple sau cu mansardă unde în general la parter este holul, livingul, sufrageria şi bucătăria, iar la etaj sunt dormitoarele şi baia.
  • Dacă ne-am decis lângă o casă cu două nivele, atunci se recomandă ca scara interioară care leagă cele două nivele să fie amplasat aproximativ la mijloc astfel ca la etaj toate camerela să aibă intrare separată dintr-un hol cât mai redus.
  • O terasă la parter cu ieşire din living sau sufragerie este mult mai optim decât o terasă la etaj, care în general are mai mult funcţie estetică.
  • Bucătăria, baia, WC.-ul şi centrala termică se recomandă să fie puse alături sau deasupra reducând astfel costurile aferente.
  • Geamurile să fie amplasate în zone unde este lumină mai mare, aer proaspăt şi o privelişte corespunzătoare. E bine să ne gândim din timp la mărimea lor şi unde este posibil este bine să punem geamuri fixe, aceştia fiind mai economice şi prezintă o siguranţă mai mare.
  • Lambriurile sunt estetice şi ecologice, însă aplicarea lor pe exterior sunt costisitoare şi necesită o întreţinere mai pretenţioasă. E bine să ne gândim şi la folosirea lor în zone interioare, întrucât dacă între timp ne răzgândim este destul de dificil schimbarea culorii sau a structurii.